Postřekov vyřadil v poháru Nýrsko

28.02.2020 15:49

Postřekov vyřadil v poháru Nýrsko

PR manager Jiskry Jirka Pojar, má odchovance Jiskry a další potenciální posily neustále v hledáčku a nejinak tomu bylo i o uplynulem víkendu!

Postřekovským funkcionářům se v týdnu povedl dohodnout přestup mladého talentovaného hráče z Jiskry Domažlice, Matěje Dufka, kterého kouč Wirt poslal na trávu náhradního hřiště postřekovské Bedna arény. Do kádru se z německého angažmá vrátil Tomáš Adamka. Zápas se odehrával za velkého větru, který oběma mužstvům stěžoval kombinaci.

TJ Sokol Postřekov - FK Okula Nýrsko 2:0 (0:0)

Úvod zápasu patřil "optikům" z Nýrska. V 8. minutě se Varga řítil na domácího gólmana Freie, který ho vychytal. Sokol zahrozil v 17. minutě, kdy staronová akvizice v rudém domácím dresu, Adamka, našla hbitého Cibotara a moldavský záložník si navedl balón a vypálil z 19-ti metrů vedle levé tyče brankáře Okuly, Toula. Za pět minut se poprvé před gólmana dostal Dufek, ale střele scházela razance. Ve 24. minutě opět střílel agilní Dufek. Za minutu našel Dufek Tumpacha, který o kousek minul levou tyč. Na druhé straně zaměstnal Freie, který vyrobil lehkou minelu,  Ivo György, ale mířil vedle levé tyče. Ve 33. minutě si Frei poradil s trestným kopem nýrského Kopřivy.

Druhý poločas začal, ve 48. minutě šla střela  Adamky nad bránu hostů. V 62. minutě našel Polák Dufka a ten střílel na branku Toula. Postřekov se dostal do zaslouženého vedení v 75. minutě  Tumpachem, kterého dlouhým nákopem za obranu poslal do zakončení Steinberger. Tumpach z 11-ti metrů  přehodil brankáře Toula 1:0. Za dvě minuty se do dvou střel dostal nýrský Bastl. Z následného brejku mířil Dufek do brankáře Toula. V minutě 79. to mohlo být už 2:0, to by ale musel Tumpach, když šel sám na brankáře Toula, přesně zakončit. Postřekov se zaslouženě dočkal gólů v 87. minutě. Rychlík Cibotaru zatáhl po pravé straně balón, centrem před bránou našel naběhnutého Dufka, který podruhé překonal Toula na konečných 2:0.

Postřekov se tak mohl v rámci masopustního veselí radovat z postupu do třetího kola poháru PKFS, které je na programu v 22. 4. 2020. Tam postoupily Svatobor Hrádek u Sušice, Sokol Křimice, SK Petřín Plzeň B, Robstav Přeštice B a Jiskra Domažlice B.

Ohlasy k utkání:

,,Do dnešního utkání jsme šli s tím, že nemáme co ztratit. Trenér Aleš Wirt nás od samého začátku už v šatně motivoval a hecoval. Do zápasu jsme nevstoupili moc přesvědčivě. V prvních 15-ti minutách nás Nýrsko zatlačilo a nepustilo skoro vůbec na vlastní půlku. Poté přišel úpadek hostujícího týmu a začali jsme si vytvářet šance, kdy svoji první gólovou šanci spálil nově příchozí hráč, Matěj Dufek, který k nám přišel z Jiskry Domažlice. Následně ho napodobil David Tumpach. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe. Byli jsme aktivní a s tím přicházelo větší množství standardních situací. Skóre otevřel David Tumpach, který chvíli před gólem byl ošetřován dlouhým nákopem od Steinbergera za obranu se ujmul míče a lobem přes brankáře ve vápně skóroval. O chvíli později jsme navýšili skóre na 2:0, kdy Cibotaru zatáhl míč po pravé straně a předložil ho střílenou přihrávkou před branku zmíněnému Dufkovi, který se nemýlil do odkryté brány. V dalším kole poháru bych si  přál dostat Benfiku Jiskry Domažlice, nejenom pro mě, ale i ostatní hráče např. Tumpacha nebo Dufka, kteří v nedávné době hráli v Domažlicích, by to byl určitě zajímavý zápas," uvedl obránce Jakub Strnad ze Sokola Postřekov.

,,Zápas proti o dvě třídy výš hrajícímu soupeři se nám povedl, v prvním poločase, kdy jsme hráli proti větru, to bylo vyrovnané, bez vložených šancí, v druhé půli už jsme měli vítr v zádech a bylo to znát i na hře, soupeře jsme zatlačili, vytvořili jsme si 5 tutovek, z nichž pouze dvě jsme proměnili, ale hosté neměli vůbec nic a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Teď nás čeká čtyřdenní masopustní oslava," komentoval zápas obránce Postřekova, Karel Kuželka.

,,Dnešní zápas bych viděl asi tak, že Nýrsko nás buď podcenilo nebo se jim nechtělo moc hrát, nevytvářelo si vyložené šance, vlastně skoro nic nedokázalo, popravdě bych čekal těžší zápas se soupeřem, který je na šestém místě o dvě třídy výš, ale vím, že chtělo hrát přes lajny, což se nedařilo a nám se naopak dařilo vyhrávat hodně osobních soubojů ve středu hřiště. Naše obrana byla dnes vážně perfektně sehraná a dá se říctže Nýrsko k ničemu nepustila. První poločas jsme hráli proti silnému větru, chtěli jsme to hlavně uhrát bez obdrženého gólu, což se nám povedlo. V druhé půli jsme měli výhodu větru zase my a myslím, že jsme to dokázali využít lépe než Nýrsko. Každopádně dnešní zápas se mi moc líbil a dobře se mi hrálo, celý tým hrál s maximálním nasazením a i díky tomu jsme dokázali vyhrát 2:0," řekl po zápase útočník Sokola Postřekov, David Tumpach.

,,Myslím si, že se hrálo na výborně připraveném hřišti a zápas byl kvalitní a s velkým nasazením. První poločas byl vyrovnaný, ale druhý už jsme byli lepší a měli několik vyložených šancí. Dobře zahrál Dufek, Tumpach a Adamka, ale i ostatní odehráli výborné utkání," svěřil se po zápase místopředseda Sokola Postřekov, Jindřich Kapic.

Poločas: 0:0

Góly: 75. David Tumpach, 87. Matěj Dufek.

ŽK: 2:0 (44. David Tumpach, 64. Adam Polák)

Rozhodčí: Hedvika Mifková, Jan Uzel, Václav Červený

Diváci: 35.

Sokol Postřekov: 
Lukáš Frei - Lukáš Ledvina, Lubomír Klukan, Karel Kuželka, Vojtěch Královec I, Vladislav Cibotaru, Adam Polák, Tomáš Adamka, David Vavřík (46. Jakub Strnad), Matěj Dufek, David Tumpach (75. Vojtěch Královec II)
Trenér: Aleš Wirt

Okula Nýrsko:
Martin Toul - Martin Brož, Jiří Kopřiva, Jakub Lužný, Tomáš Valenta, Petr Výtisk, Ivo György, Martin Bastl, Michal Nehoda, Martin Trumpeš, Imrich Varga
Trenér: Karel Kalivoda st.

Jiří Pojar