Postřekov zdolal Chodský Újezd - Domažlický deník 3.4.2019

03.04.2019 09:18

 

 

Postřekov - V posledním hraném utkání 15. kola I.B třídy, skupiny A, vybojovali osmí fotbalisté Sokola Postřekov těsné vítězství 2:1 nad v té době o dvě příčky lepším Chodským Újezdem. Tato výhra je v tabulce posunula právě před jejich soupeře. Diváci se dočkali prvního gólu ve 25. minutě. Závodný zahrával zprava rohový kop a nikým nehlídaný Němec hlavou k levé tyči překonal brankáře Krasnianyka. Po dalších osmi minutách zahrával hostující Trejbal trestný kop a při zákroku se zranil domácí gólman Škopek, který ještě dochytal první půli a nastoupil do druhého poločasu, ale hned po třech minutách ho musel vystřídat druhý gólman Vodvařka. Domácí začali druhou půli šancí, když nová posila z Jiskry Domažlice Peroutka vracel Závodnému, který jen o kousek minul branku Krasnianyka. Hrál se dramatický fotbal nahoru dolů. Pojišťovací branku pro domácí vsítil Polák v 80. minutě po trestném kopu z levé strany, který ještě gólman hostů v pádu vyrazil nohou, ale důrazný postřekovský borec míč dorazil na 2:0. Hosté protestovali, zdálo se jim, že branka padla z ofsajdu,ale hlavní rozhodčí Bína po poradě s pomezním Štěpánem gól uznal. Chodský Újezd se nevzdal a v 85. minutě tečovanou střelou stanovil konečné skóre Opava na 2:1.

 

Aleš Wirt (trenér TJ Sokol Postřekov): Měli jsme vlažnější vstup do zápasu a nedařila se nám kombinace. Soupeř byl prvních dvacet minut hodně aktivní, rychlý, všude dřív. Neměl ale vyloženou šanci. Poté už jsme začali hrát to, co minulý zápas. Dobře jsme kombinovali, dostávali se do zakončení, dařilo se nám držet míč v blízkosti šestnáctky. Vyústilo to do několika standardních situací a rohových kopů a z jednoho z nich jsme vytěžili vedoucí gól. O poločase jsem hráče nabádal, aby pokračovali ve stejném tempu. Problémy nám dělal hostující Petr Pikl, který se stahoval z útoku do středu zálohy a hosté nás uprostřed hřiště přečíslovali. V závěru jsme se báli o výsledek, ale musím pochválit celý tým za to, že závěr odehrál takticky, hlavou.

Petr Tomek (trenér TJ Chodský Újezd): Počítali jsme s vyrovnaným zápasem, velmi dobře Postřekov známe. Věděli jsme, že hrají kvalitní a tvrdý fotbal. Začali jsme s pěti záložníky, čtyřmi obránci a jedním útočníkem, s tím, že rozestavení případně přizpůsobíme průběhu zápasu. Hra byla zpočátku vyrovnaná, ale soupeř začal zvyšovat tlak a dokázal vstřelit první gól. Následně jsme vysunuli dopředu druhého útočníka a hra se přelévala nahoru dolů. My dali tyčku, soupeř měl také šance, pro diváka to byl určitě dobrý fotbal. Po druhém gólu soupeře jsme to zkusili se třemi útočníky, vystupňovali jsme tlak a dokázali snížit, ale srovnat se nám už nepodařilo. Za bojovnost a nasazení bych celý mančaft pochválil. Domácí byli šťastnější.

 

Text: Jiří Pojar